25/12/08

Manowar


Manowar és un grup de heavy metal, els quals se'ls considera els pares del Power metal. Són de Nova York i es van formar al 1979 i durant tots aquests anys han deixat anar molts discos, les cançons dels quals van resultar amb molt èxit, cançons com Kill With Power, Fighting The World, Carry On, Hail An Kill, Black Wind, Fire and Steel, Warriors of the World United i el simbòlic Sign Of The Hammer, segur que no són cançons per oblidar per a la majoria dels fans.

Els components actuals del grup són: Eric Adams de cantant, Joey DeMaio al baix (també és el jefe...), Karl Logan a la guitarra i Scott Columbus. Cal dir que des del 1979 fins al 1989 va haver Ross The Boss, un important guitarrista i membre fundador del grup.

La seva discografia en àlbums d'estudi són:

- Battle Hymns (1982)
- Into Glory Ride (1983)
- Hail To England (1984)
- Sign Of The Hammer (1984)
- Fighting The World (1987)
- Kings Of Metal (1988)
- The Triumph Of Steel (1992)
- The Hell Of Steel (1994)
- Louder Than Hell (1996)
- Warriors Of The World (2002)
- Sons of Odin (2006)
- Gods of War (2007)

Què us podria deixar per aquí d'ells? Amb el gran repertori que tenen... Bé, he triat el de Warriors of the World United i espero que us agradi.

Veure lletra

Descarregar arxiu Guitar Pro

Més informació:
Lloc web oficial
Viquipèdia

Girlschool


Les Girlschool, l’única banda femenina que porten 30 anys en el món del metal, han tret un nou disc “Legacy” , que és tot una excepció. La mítica banda britànica de heavy metal amb tendència punk, mantenen tres dels seus components originals: la vocal i guitarra rítmica Kim McAuliffe, la bateria Denise Dufort i la baixista i coral per Enid Williams. I actualment, a més, tenen la especialista en guitarra solista, Jackie Chambers.
Girschool han fet gires amb Motorhëad que sempre els ha donat suport, i també han acompanyat amb grups com Uriah Heep, i Black Sabbath. La banda femenina varen ser la inspiració de moltes bandes de rock fetes per dones.
Algunes cançons d’éxit de la banda, són Race with the devil de 1980, Hit and run i C’Mon let’s go de 1981.
“Legacy” és un tribut de 30 anys de la banda i se la dediquen especialment a la desapareguda Kelly Johnson, vocal i guitarrista solista original de la banda que es va morir el 15 de juliol de 2007. És un àlbum extraordinari ja que participen grans músics com: Phil Campbell (guitarra de Motorhëad), Neil Murray el baix (Whitesnake, Black Sabbath), dos guitarres de Twisted Sister, també Fast Eddie Clarke de Fastway, l'al·lucinant cantant i baixista Lemmy de Motorhëad i per si queda poc també afegeixen l’excepcional cantant Ronnie James Dio i el seu guitarra Toni Iommi. Tot aquest conjunt és per flipar-se. Aquestes noies tenen marxa per molts anys.

Aquí teniu la un vídeo del Youtube.com de la cançó Race With The Devil i a sota la corresponent lletra i tabulatura per la guitarra:




Veure lletra


Veure tabulatura


Més informació:
Lloc web oficial
Viquipèdia

29/11/08

Judas Priest



Avui parlarem de Judas Priest, és un grup anglès creat fa més de tres dècades, pur heavy metal clàssic, que inclouen altres estils com hard rock, speed metal i altres. Són els pioners de la roba característica del cuir negre i els accessoris de tatxes metàl·liques, quan el cantant Rob Halford cada cop que pujava a l’escenari és vestia de negre metal·ler i que després varen seguir els seus companys i poc temps després molts més fans fanàtics d’arreu del món i altres grups van imitar també la roba característica de Judas Priest. L’actual grup format pel cantant Rob Halford de distintiva veu aguda (té algunes octaves destacables), les excel·lents guitarres KK. Downing i Glenn Tipton, el baixista Ian Hill i el bateria Scott Travis. L’àlbum del grup més influent de la història del heavy metal és Painkiller. I sí col·legues, aquí tenim la cançó de Pankiller del mateix àlbum amb el mateix títol que es convertiria en Power metal, el més dur i ràpid de la banda fins ara i digne d'escoltar-lo.

En aquest enllaç teniu la partitura de guitarra.



Judas Priest Lyrics


24/11/08

Deadache - Lordi


Us convindria saber que el passat octubre es va llançar al mercat el nou disc de grup finès Lordi, anomenat Deadache. Aquest és el quart disc del grup i el primer totalment nou després de l'èxit de l'Eurovisió al 2006.

Aquí en teniu la llista de cançons (varia segons la versió del país):
1. "SCG IV" - 0:42 (Music & Lyrics: Mr.Lordi)
2. "Girls Go Chopping" - 4:02 (Music: Mr. Lordi, Lyrics: Mr.Lordi, Lipp)
3. "Bite It Like a Bulldog" - 3:29 (Music: Mr.Lordi, OX, Lyrics: Mr.Lordi)
4. "Monsters Keep Me Company" - 5:28 (Music: Mr.Lordi, Kita, Amen, Lyrics: Mr.Lordi)
5. "Man Skin Boots" - 3:42 (Music: Mr.Lordi, Lyrics: Mr.Lordi, Lipp)
6. "Dr. Sin Is In" - 3:47 (Music: Kita, Amen, Lyrics: Mr.Lordi)
7. "The Ghosts of the Heceta Head" - 3:38 (Music: Mr.Lordi, Amen, Lyrics: Mr.Lordi, Lipp)
8. "Evilyn" - 4:00 (Music & lyrics: Mr.Lordi)
9. "The Rebirth of the Countess" - 1:59 (Music: Awa, Lyrics: Mr.Lordi, Awa)
10. "Raise Hell in Heaven" - 3:32 (Music: Mr.Lordi, Lyrics: Mr.Lordi, Lipp)
11. "Deadache" - 3:28 (Music: Mr.Lordi, Lyrics: Mr.Lordi, Lipp)
12. "The Devil Hides Behind Her Smile" - 4:12 (Music: Mr.Lordi, Lyrics: Mr.Lordi, Lipp)
13. "Missing Miss Charlene" - 5:10 (Music: Mr.Lordi, PK Hell, Lyrics: Mr.Lordi, Lipp)

Hi aquí en teniu un vídeo de promo:

23/11/08

Scorpions


Scorpions, grup alemany de hard rock/heavy metal creat a Hannover el 1965 però va ser oficial el 1969 quan varen entrar el germà de Rudolf Shencker, en Michael Shenker i el cantant Klaus Meine. Van ser molt famosos en el anys 80-90, són molt coneguts per les balades i algunes d’elles són inoblidables, com Always Somewhere, Holiday, Still loving you, You give me all I need, Wind of change... Excel·lents discos són el Tokio Tapes, Animal Magnetism, Loverdrive, Blackout....demostren que musicalment són molt bons i creatius. Després de qüasi quaranta anys i amb canvis de músics, encara porten molta marxa. Actualment la banda està formada per l’excel·lent cantant Klaus Meine, el guitarra Rudolf Shencker, l'altra guitarra Matthias Jabs, el baix Pawel Maciwoda i el bateria James Kottak.

Llista d'àlbums d'estudi:


No seria de més recordar-los en cançons com Blackout i Rock you like a hurricane.


En aquest enllaç hi ha les tablatures de Blackout i en aquest la de Rock you like a hurricane.



A continuació teniu els videos.


Scorpions Lyrics




Scorpions Lyrics

Chinese Democracy - Guns N' Roses


Hola, us convindria saber, per a tots els que els hi agrada Guns 'N Roses, que avui està previst per ser llançat a aquí i a la resta del món el sisè àlbum d'estudi de Guns N' Roses, Chinese Democrazy.

Llista de cançons:

1. "Chinese Democracy" Rose, Josh Freese
4:43
2. "Shackler's Revenge" Rose, Brian Carroll, (Buckethead), Caram Costanzo, Bryan Mantia, Pete Scaturro 3:36
3. "Better" Rose, Robin Finck
4:58
4. "Street of Dreams" (The Blues) Rose, Tommy Stinson, Dizzy Reed 4:46
5. "If the World" Rose, Chris Pitman
4:54
6. "There Was a Time" Rose, Paul Tobias, Reed 6:41
7. "Catcher in the Rye" Rose, Tobias 5:52
8. "Scraped" Rose, Costanzo, Carroll 3:30
9. "Riad n' the Bedouins" Rose, Stinson 4:10
10. "Sorry" Rose, Carroll, Mantia, Scaturro 6:14
11. "I.R.S." Rose, Tobias, Reed 4:28
12. "Madagascar" Rose, Pitman 5:37
13. "This I Love" Rose 5:34
14. "Prostitute" Rose, Tobias 6:15

Us deixo aquí un vídeo amb la cançó Shackler's Revenge:

22/11/08

Running Wild


Hola a tots, avui escric aquí parlant d'un grup que almenys a mi m'agrada molt. Heu vist mai pel·lícules de pirates? Almenys alguna de Els Pirates del Carib? Bé doncs, avui us parlaré de Running Wild, un grup alemany, d'Hamburg, formats a partir del 1976 i se'ls considera els pares del Power Metal, però autodenominats dins del gènere Heavy Metal Pirata. El grup està format actualment amb el cantant i guitarrista Rolf Kasparek ("Rock'n'Rolf"), en Peter Jordan (l'altra guitarra), Peter Pichl (el baixista) i Matthias Liebetruth (el bateria i per alguns el "Metalmachine").

La seva música, de seguida enganxa, i més d'un ha notat que la lletra sona una mica estranya, la qüestió és que hi ha certes paraules en alguna llengua pròpia dels pirates.

Aquí us passo una de les cançons més bones que us servirà d'introducció al grup i que espero que us agradi, aquesta és la de Conquistadores del disc Port Royal (1988), cosa que la cançó titular del disc també no és de despreciar. En aquest enllaç us deixo la tablatura.

Visca Running Wild i Death & Glory!


Running Wild Lyrics



També us deixo aquí la cançó de Under Jolly Roger del disc del mateix títol (fet l'any 1987). En aquest enllaç teniu la tablatura.


Running Wild Lyrics

1/11/08

DragonForce



Avui us vull parlar d'un grup anglès creat l'any 1999 anomenat DragonForce. Aquest grup de Power Metal segur que us impressionarà pel duel de guitarres a ritmes accelaradament frenètics, en Herman Li i en Sam Totman, que a mitja cançó solen fer solos. I és que les cançons d'aquest grup són plagades de lletres sobre mons èpics i fantàstics, tot entorn d'un ambient de companyerisme i esperança.

Dels sons que desprenen, es dedueix de melodies pròpies dels videojocs, amb un caire frenètic de velocitat, i per tant, de diversió. Si algú ha jugat al Guitar Hero, bé doncs, aquests si que són herois de la guitarra.

Més avall tenim el vídeo i les lletres de la cançó Operation Ground and Pound del disc Inhuman Rampage publicat el gener de 2006. Si voleu intentar tocar aquesta cançó, teniu les partitures en aquest enllaç. Segur que no us desagradarà.

27/10/08

Magnum



Avui us vull fer arribar a les vostres orelles la música d'un grup anglès de rock progressiu/melòdic prou famós i que de ben segur que a molts us agrada. Aquest grup és Magnum que, des del 1972 tenen encara forces per fer-nos arribar la seva música.

Amb una cançó gairebé mítica de Vigilante dins del disc del mateix nom publicat el setembre de 1986 us vull fer introduir a aquest grup. Aquest disc resulta ser el sisè de la seva llista de discos amb un toc més comercial, però cal saber que la qualitat no baixa en aquest grup, ni amb aquest disc ni en cap dels seus treballs. El seu estil de música tan harmoniós i rítmic és perfecte per escoltar si et vols animar.

El vídeo que es mostra un pèl més avall és el del qual us parlo, però el paio que el va penjar el va treure d'una cinta de VHS i no es veu a la perfecció, tot i així, segur que el contingut no us desagradarà. En aquest enllaç hi trobareu les partitures.

Teniu la lletra de la cançó:





També us vull fer arribar una altra cançó anomenada On A Storyteller's Night del disc també amb el mateix nom publicat el maig de 1985. La veu de Bob Catley, la guitarra de Tony Clarkin, el baix de Wally Lowe, el teclat de Mark Stanway i la bateria de Jim Simpson, són els ingredients d'aquest estil de música que convida a moure el cos.

He de dir també que el vídeo de més avall s'inclouen les lletres de la cançó, si voleu intentar imitar cantant.

26/10/08

Black Ice Tour - AC/DC


Hola a tots! Avui faig la meva primera entrada en aquest bloc tan marxós. M'estreno a aquí parlant-vos, com no d'un dels grups més famosos, AC/DC.

Aquest grup australià, ple de marxa fins a la mateixa gorra de Brian Johnson ha deixat anar un últim disc, Black Ice. Després d'un silenci de vuit anys, aquest és un disc que agrada a la majoria dels fans, sobretot amb la cançó Rock 'n Roll Train.

Doncs ara estan de sort, ja que estan de gira amb el nom de Black Ice Tour es deixaran veure per Barcelona el 31 de març, les entrades de la qual han sigut molt difícils d'aconseguir pel mal funcionament de les màquines del Servicaixa i d'altres sistemes de venda. Després que s'esgotessin les entrades en tan sols quatre hores, de ben segur que el grup li pertocarà fer una bona actuació.

Us deixo aquí un vídeo perquè us prepareu i comenceu a imitar l'Angus Young:

25/10/08

Sweet Child of Mine - Guns N'roses


Avui us poso aquesta coneguda cançò del famós grup Guns'n'roses. La cançò està molt bé, però té la seva complicació, sobretot al solo.
Espero que al final la pogueu treure!


13/10/08

Heaven is a place on earth - Belinda Carlisle

Ara us poso aquesta famosa cançò dels anys 80 de la Belinda Carlisle.
Podeu escoltar la cançò al reproductor.
Això és la sintonía principal:

e|---0--0-0--0--0--2--4-4----4--5-4--2--0--2-2--0--|
B|--------------------------------------------------------|
G|--------------------------------------------------------|
D|--------------------------------------------------------|
A|--------------------------------------------------------|
E|--------------------------------------------------------|

I aquí teniu els acords:
Veure acords

I aquí l'arxiu pel Guitar Pro:
Descarregar

11/10/08

Hard Rock Halleluja - Lordi

Aquesta és una cançó molt heavy, candidata a l'Eurovision 2 vegades i que té un toc que a mi m'agrada força, tot hi que a mi no m'agradi gaire el heavy metal.

La cançó la pots escoltar al reproductor de la web.

Descarregar tabulatura
(necessites el programa Guitar Pro)

Aquí teniu el video d'Eurovision:

The Memory Remains - Metallica

Us deixo una de les millors cançons de Metallica, una mica complicada de tocar però amb pràctica de seguida la dominaràs.

La cançò la podeu escoltar al reproductor de la web.

Veure tabulatura

6/10/08

Nou fòrum!

Com que tornem a obrir el bloc, ho hem de fer amb ganes i ara, també hi ha fòrum on podeu demanar qualsevol cosa o dubte o problema que tingueu.
Per accedir al fòrum, cliqueu a la pestanya del menú de dalt que posa: Fòrum.

5/10/08

Nou reproductor

Ja tenim el reproductor de Música Catalunya, amb la millor música pop, rock i heavy del moment. Si voleu la tabulatura d'alguna cançó del reproductor digueu-m'ho pel xat de la web. Valoreu el reproductor amb les estrelles de baix d'aquest escrit, si us plau.
Gràcies.

Guitar Pro 5 - *Actualitzat*



Us deixo un programa molt bo anomenat Guitar Pro 5, que serveix per veure la partitura i tabulatura de les cançons. Et surten els diferents instruments de la cançó i tu pots baixar, per exemple, la guitarra, i tocar-la tu. Pots sentir la cançó, incorpora un afinador de guitarra i moltes més opcions. Us el recomano, ja que a partir d'ara, les tabulatures les penjaré amb el format d'arxiu per aquest programa.

Verisó del programa: 5.2

Idioma: Català

Descarregar

Frets on Fire

Per als aficionats a la música i la guitarra, però que no poden disposar d'una guitarra o de coneixements musicals, us recomano molt aquest joc per a PC anomenat Frets on Fire.
Per descàrregar-lo click aquí.

7/9/08

Nou blog!!!

He creat un nou bloc sobre música, però aquest cop va sobre música de discoteca, marxosa, màquina. Teniu l'enllaç a la secció d'afiliats.

19/8/08

Beat it - Michael Jackson

Cançó que segur que us sona, petició d'en Tucs.


Veure tabulatura

15/7/08

Simply the best - Tina Turner

Aquesta cançó la vaig sentir per la ràdio i em va semblar interessant de penjar ja que és una cançó que tothom coneix, o alemany li sona d'alguna cosa.


Veure tabulatura

9/7/08

Welcome to the Jungle - Guns N' Roses

Cançó que surt al joc GTA San Andreas del famós grup Guns N' Roses. Petició de l'Aguileras.


Veure tabulatura

1/7/08

Junge - Die Ärzte

Cançó en alemany que està guapa. Petició de Ramzg.



Veure tabulatura
Veure acords

Whe I'm gone - Simple Plan

Ara us poso el nou èxit de l'últim disc de Siple Plan anomenat When I'm gone. És una cançó molt senzilla però molt guapa.



Veure tabulatura

Welcome to my life - Simplem Plan

Ara em posaré una mica amb acords i tabulatures de rock i punk amb grups com Simple Plan, Green Day, etc. Per començar us poso la famosa cançó de Simple Plan Welcome to my life.



Veure acords

8/6/08

The number of the beast - Iron Maiden

Aquesta cançó és una altra dels grans èxits de Iron Maiden. Per poder-la tocar bé has de dominar el cavallet.



Veure tabulatura

We will rock you - Queen

Aquesta és la famosa cançó picada de mans del grup Queen. Segur que us sona. La tabulatura que us poso és la part del final que entra la guitarra amb una distorsió molt bona (minut 1:35).



Veure tabulatura

7/6/08

The final countdown - Europe

Hola de nou. Ara us poso aquesta cançó impressionant i que mai serà oblidada. La part de la trompeta (que la fa el teclat amb efecte de so de trompeta) es pot fer amb la guitarra. És molt xula de tocar amb una bona distorsió.



Veure tabulatura

Satisfaction - Rolling Stones

Aquesta és una cançó del famós grup dels Rolling Stones. És marxosa i és fàcil de tocar. Va ser un gran èxit a la seva època.



Veure tabulatura

Stairway to heaven - Led Zeppelin

Aquesta és una cançó preciosa i amb qualitat. Tot un èxit. Una de les més famoses de la formació Led Zeppelin. Es toca amb una guitarra de doble màstil, però vosaltres ho podeu fer amb una de normal



Veure tabulatura

Every breath you take - The Police

Aquesta cançó creada pels grups The Police i String va ser tot un èxit i encara ho és. Fins fa pocs dies s'utilitzava per l'anunci de la Caixa. És senzilla de tocar.



Veure tabulatura

6/6/08

Notícia: Xarxa de blocs catalans

Us informo que s'ha creat una xarxa de blocs catalans entre els quals hi ha aquest, que parla de música, sobretot guitarra elèctrica en el qual hi han partitures i tabulatures del gènere rock i heavy bàsicament; el PSP Catalunya, que parla sobre la psp, s'hi pengen jocs, tutorials i homebrews. Sobretot el que destaca és la versió de la PSP en català. I per acabar, hi ha el bloc iPhone Catalunya, on s'hi pengen programes per a l'innovador telèfon tàctild'Apple.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

5/6/08

Message in a bottle - The Police

Per tocar aquesta cançó estirat els dits. Jeje. No, és broma. El que si necessitaràs és dominar la pua força bé i tenir la mà esquerre ben oberta per arribar a totes les notes. És una cançó marxosa, rock, del mateix grup que va fer l'Every Breath you take, la famosa cançó de l'anunci de la Caixa. Aquí teniu un vídeo del Message in a bottle:



Veure tabulatura

Sultans of swing - Dire Straits

Bones. Aquesta cançó és complicadeta. És molt bona, tocada pel grup Dire Straits amb el seu gran guitarrista Mark Knopfler, que tocava sense pua, amb les ungles dels dits. Dura uns deu minuts però està molt bé. Us la recomano.



Veure tabulatura

The Trooper - Iron Maiden

Aquesta cançó és més heavy. És del grup Iron Maiden i és tocada per tres guitarres alhora. Per poder-la tocar heu de saber per el "cavallet" amb la pua. Està bé tocar-la si teniu un grup amb dues o tres guitarres i posar-hi distorsió a manta.



Veure tabulatura

Layla - Dererk and the Dominoes

Aquí teniu una cançó antiga però bona, del famós Eric Clapton. Segur que la coneixeu. Aquest cançó la va fer amb el seu grup anomenat Derek and the Dominoes i fa poc la va adaptar a una versió molt coneguda. Però heu de saber que el Layla original no és el que molts coneixeu, sinó el que jo us poso, que és més rocker.



Veure tabulatura

Fade To Black de Metallica

Aquesta cançó és molt bona. A mi m'agrada molt perquè al principi és tranquil·la però amb qualitat i després hi ha distorsió i marxa. Els acords estan xupats. Els pots fer rascant o arpegiats.
Aquí us deixo un vídeo del youtube perquè podeu sentir aquesta cançó.





Veure tabulatura

4/6/08

Smoke on the water - Deep Purple

Per començar us poso el famós riff del rock, el riff de la cançó Smoke on the water, del grup Deep Purple. És molt fàcil de tocar. L'única dificultats pels principiants és que s'han de tocar les dues cordes alhora amb la pua. Amb una mica de pràctica segur que us sortirà de seguida.

Aquí us deixo un enllaç amb un vídeo del grup tocant aquesta cançò:

Estreno blog!

Bones.
He pensat a crear aquest blog per ajudar a tots els guitarristes que vulguin aprendre a tocar algunes cançons de rock facilitant partitures i vídeos musicals.