8/6/08

The number of the beast - Iron Maiden

Aquesta cançó és una altra dels grans èxits de Iron Maiden. Per poder-la tocar bé has de dominar el cavallet.



Veure tabulatura

We will rock you - Queen

Aquesta és la famosa cançó picada de mans del grup Queen. Segur que us sona. La tabulatura que us poso és la part del final que entra la guitarra amb una distorsió molt bona (minut 1:35).



Veure tabulatura

7/6/08

The final countdown - Europe

Hola de nou. Ara us poso aquesta cançó impressionant i que mai serà oblidada. La part de la trompeta (que la fa el teclat amb efecte de so de trompeta) es pot fer amb la guitarra. És molt xula de tocar amb una bona distorsió.



Veure tabulatura

Satisfaction - Rolling Stones

Aquesta és una cançó del famós grup dels Rolling Stones. És marxosa i és fàcil de tocar. Va ser un gran èxit a la seva època.



Veure tabulatura

Stairway to heaven - Led Zeppelin

Aquesta és una cançó preciosa i amb qualitat. Tot un èxit. Una de les més famoses de la formació Led Zeppelin. Es toca amb una guitarra de doble màstil, però vosaltres ho podeu fer amb una de normal



Veure tabulatura

Every breath you take - The Police

Aquesta cançó creada pels grups The Police i String va ser tot un èxit i encara ho és. Fins fa pocs dies s'utilitzava per l'anunci de la Caixa. És senzilla de tocar.



Veure tabulatura

6/6/08

Notícia: Xarxa de blocs catalans

Us informo que s'ha creat una xarxa de blocs catalans entre els quals hi ha aquest, que parla de música, sobretot guitarra elèctrica en el qual hi han partitures i tabulatures del gènere rock i heavy bàsicament; el PSP Catalunya, que parla sobre la psp, s'hi pengen jocs, tutorials i homebrews. Sobretot el que destaca és la versió de la PSP en català. I per acabar, hi ha el bloc iPhone Catalunya, on s'hi pengen programes per a l'innovador telèfon tàctild'Apple.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

5/6/08

Message in a bottle - The Police

Per tocar aquesta cançó estirat els dits. Jeje. No, és broma. El que si necessitaràs és dominar la pua força bé i tenir la mà esquerre ben oberta per arribar a totes les notes. És una cançó marxosa, rock, del mateix grup que va fer l'Every Breath you take, la famosa cançó de l'anunci de la Caixa. Aquí teniu un vídeo del Message in a bottle:



Veure tabulatura

Sultans of swing - Dire Straits

Bones. Aquesta cançó és complicadeta. És molt bona, tocada pel grup Dire Straits amb el seu gran guitarrista Mark Knopfler, que tocava sense pua, amb les ungles dels dits. Dura uns deu minuts però està molt bé. Us la recomano.



Veure tabulatura

The Trooper - Iron Maiden

Aquesta cançó és més heavy. És del grup Iron Maiden i és tocada per tres guitarres alhora. Per poder-la tocar heu de saber per el "cavallet" amb la pua. Està bé tocar-la si teniu un grup amb dues o tres guitarres i posar-hi distorsió a manta.



Veure tabulatura

Layla - Dererk and the Dominoes

Aquí teniu una cançó antiga però bona, del famós Eric Clapton. Segur que la coneixeu. Aquest cançó la va fer amb el seu grup anomenat Derek and the Dominoes i fa poc la va adaptar a una versió molt coneguda. Però heu de saber que el Layla original no és el que molts coneixeu, sinó el que jo us poso, que és més rocker.



Veure tabulatura

Fade To Black de Metallica

Aquesta cançó és molt bona. A mi m'agrada molt perquè al principi és tranquil·la però amb qualitat i després hi ha distorsió i marxa. Els acords estan xupats. Els pots fer rascant o arpegiats.
Aquí us deixo un vídeo del youtube perquè podeu sentir aquesta cançó.





Veure tabulatura

4/6/08

Smoke on the water - Deep Purple

Per començar us poso el famós riff del rock, el riff de la cançó Smoke on the water, del grup Deep Purple. És molt fàcil de tocar. L'única dificultats pels principiants és que s'han de tocar les dues cordes alhora amb la pua. Amb una mica de pràctica segur que us sortirà de seguida.

Aquí us deixo un enllaç amb un vídeo del grup tocant aquesta cançò:

Estreno blog!

Bones.
He pensat a crear aquest blog per ajudar a tots els guitarristes que vulguin aprendre a tocar algunes cançons de rock facilitant partitures i vídeos musicals.